top of page
vilt-techniek2.jpg

Antidruk - vilttechniek

Door gebruik te maken van vilttechniek kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Een verkeerde voet en/of teenstand kan druk veroorzaken en hierdoor kunnen er pijnlijke eeltplekken, likdoorns of ingroeiende nagels ontstaan.

 

Ook de bekende “hallux valgus” kan drukvrij gelegd worden (De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen) Vilttechniek wordt al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten. Het aanbrengen van een antidruktechniek kan bestaan uit diverse soorten vilt, De dikte en het soort vilt wat we gebruiken zal mede bepaald worden door de aandoening en de plaats waar deze zich bevindt. Het vilt kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld.

 

Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing bij pijnklachten, Verder onderzoeken we direct de oorzaak en bespreken we hoe deze kan worden verholpen. Soms betekent dit dat ik een orthese voor u moet maken of dat ik u moet doorsturen naar een podoloog voor het maken van bijvoorbeeld steunzolen.

 

bottom of page